Eerste (immediaat) Prothese

Om allerlei redenen kunnen uw eigen tanden en kiezen verloren zijn gegaan. Het zou dan ideaal zijn om 3 maanden zonder prothese te functioneren. De kaak kan dan mooi natuurlijk genezen, waardoor de kans op drukplekken na die tijd minder groot is. Sommige mensen hebben hier geen moeite mee en hebben dit ervoor over. Andere kunnen of willen dit niet door bijvoorbeeld het werk. In beide gevallen kunnen wij U helpen.

  • Als u ervoor kiest om een tijdje zonder prothese te functioneren zal de genezing van uw kaken in de gaten worden gehouden middels regelmatige controles na de extractie. Zodra de kaken voldoende zijn genezen kunnen wij starten met het aanmeten van uw nieuwe prothese.
  • Kiest u voor plaatsing na de extractie, dan komt u voorafgaand aan uw afspraak bij de tandarts, implantoloog of kaakchirurg één of meerdere keren bij ons langs voor het nemen van afdrukken,  zodat wij een prothese voor u kunnen maken die na de extractie geplaatst gaat worden. Een dergelijke prothese wordt een immediaat prothese genoemd.

De eerste dag na een extractie zal het best wel schrikken zijn, er is immers veel gebeurd. Laat de immediaat prothese zeker de eerste dag zitten, deze werkt als een soort drukverband op de wondjes in uw mond. Afhankelijk van wat er met u is afgesproken neemt u zelf of uw behandelaar uw prothese uit. Als u dit zelf doet wees dan erg voorzichtig, spoel de immediaat prothese schoon, reinig uw mond door te spoelen met spoelmiddel. In de dagen erna beginnen de wondjes te genezen en neemt de pijn en zwelling af. U kunt dan langzaam aan gaan wennen aan uw prothese. Dit vraagt tijd en geduld.

In de maanden erna komt u bij ons onder controle, om mogelijke kleine aanpassingen te doen zoals het wegnemen van eventuele drukplekjes en na ongeveer 3 maanden rebasen (opvullen) van uw prothese. Ons motto: hart voor u en uw mond.

 

 

 

Sense-Dent-Tandtechniek en  Tandprothetiek-Breda