Klikgebit op Implantaten

Een loszittende onderprothese is één veelvuldige klacht bij dragers van een volledige prothese. Herkent u zich hierin,  dan kunt u bij ons terecht voor uw eerste “klikgebit” op implantaten. Samen met de implantoloog kunnen wij in onze praktijk ervoor zorgen dat uw kunstgebit een hechte verbinding krijgt met uw kaak, terwijl deze toch uitneembaar blijft.
Een implantaat moet u zien als een kunstwortel die als een schroefje in de kaak geplaatst wordt. Om het kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee implantaten vaak al voldoende. Tijdens deze ingreep worden er 2 afdekschroeven op het implantaat geplaatst om te voorkomen dat tijdens het vastgroeien van het implantaat in uw kaak het tandvlees over het implantaat groeit. Deze ingreep gebeurt, onder plaatselijke verdoving bij een implantoloog.

Tijdens de periode die ligt tussen het plaatsen van de implantaten en plaatsen van uw nieuwe prothese, kunt u uw bestaande prothese, na een kleine aanpassing door ons, gewoon gebruiken.

Na ongeveer 6 tot 8 weken komt u bij ons in de praktijk om uw nieuwe prothese te laten aanmeten. Opnieuw maken we samen met u verschillende afspraken welke nodig zijn voor het aanmeten van de nieuwe prothese. Ons motto: hart voor u en uw mond.

 

 

 

Sense-Dent-Tandtechniek en  Tandprothetiek-Breda